streekmarkt

CORONA UPDATE: De streekmarkt op zaterdag gaat vooralsnog door! Wel vragen we je om de richtlijnen van het RIVM in acht te menen, zoveel mogelijk (contactloos) te betalen met pin, anderhalve meter afstand te bewaren en geen handen te schudden. Dit geldt ook voor de weekmarkt op woensdag.

De streekmarkt in Woerden is een wekelijkse markt voor streek-producten in het centrum van Woerden. Je vindt hier kwaliteitsproducten uit de regio die appelleren aan gezond, vers, smaak en herkenbaarheid. Een markt waar de consument en de producent elkaar ontmoeten.

Op een leuke manier krijgt je voorlichting over de producten en de productiewijzen. Met de Streekmarkt Woerden wordt een impuls gegeven aan de agrarische bedrijven in het Groene Hart. Streekmarkt Woerden vindt wekelijks plaats op zaterdagen van 9.00 tot 17.00 uur op het Kerkplein. De producten worden veelal verkocht door de producent zelf. De markt streeft naar een volledig assortiment. In ieder geval zijn de volgende producten te koop: verschillende soorten kaas en zuivel, groenten en fruit, jams en geleiden, vlees, brood, eieren, aardappels en uien, bloemen, planten en verse kruiden. Het assortiment wisselt met de seizoenen. Verder wordt gezorgd voor koffie en thee, broodjes en lekkernijen. Kinderen kunnen iedere zaterdag volop aaien en knuffelen op de minikinderboerderij.

Op de streekmarkt vind je alle streekproducten uit de nabije omgeving. Lekker de weekboodschappen doen in de gezonde buitenlucht. Elke zaterdag is de markt op het Kerkplein.

De fruitteler van het land en de scharrelslager uit het naburige dorp maken hun producten met liefde en passie en brengen deze naar de streekmarkt. Alle makers ontmoet je op de markt! Inmiddels worden naast de lokale producten ook ambachtelijke producten van over de hele wereld op de markt verkocht. Dit zorgt voor een nóg veelzijdiger marktaanbod.