Koeiemart

De Koeiemart is een eeuwenoude traditie in Woerden, die al meer dan 600 jaar in het stadshart van Woerden plaatsvindt. Deze dag zorgt voor een groot feest voor jong en oud met, uiteraard, de Koeienshow, een grote braderie, landbouwwerktuigenshow en niet te vergeten een kermis op het Exercitieveld. Wist je dat de Koeiemart sinds 2017 op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland staat?

Sinds 1410 heeft Woerden marktrechten. Van oudsher werd vee op de koeiemart verhandeld en stonden de straten vol met beesten. Ruim 600 eerdere edities van deze markten hebben Woerden inmiddels beroemd gemaakt!

De volgende editie van de Koeiemart vindt plaats op woensdag 25 oktober 2023. Op deze dag kan je vele koeien bewonderen en heuse koeienshows bijwonen. Tijdens deze loeigezellige editie kan je ook genieten van snert, poffertjes, kristaljons, een braderie, kermis en meer! Kristaljons zijn kleine rozijnenbollen met roomboter, kaneel en kristalsuiker die je zeker wil proeven! Al om 5 uur ’s ochtends worden de koeien naar het Kerkplein gebracht en gewassen en klaargemaakt voor de dag. Vanaf 8 uur is de markt te bezoeken die door de binnenstad staat.

Meer informatie over het programma volgt zo snel mogelijk.