koeiemart

 

Woensdag, 26 oktober 2022

In het najaar is het groot feest in de stad! De straten in de binnenstad van Woerden vullen zich met gezelligheid, koeienshows en een grote markt.

De Koeiemart is een eeuwenoude traditie in Woerden, die al meer dan 600 jaar in het stadshart van Woerden plaatsvindt. Deze dag zorgt voor een groot feest voor jong en oud met, uiteraard, de Koeienshow, een grote braderie, landbouwwerktuigenshow en niet te vergeten een kermis op het Exercitieveld.

Immaterieel Cultureel Erfgoed!

De Koeiemart is sinds 2017 geplaatst op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Lees hier meer over het immaterieel cultureel erfgoed Nederland. Een film over de Koeiemart en de notering op de lijst!

Sinds 1410 heeft Woerden marktrechten. Van oudsher werd vee op de koeiemart verhandeld en stonden de straten vol met beesten. Ruim 600 eerdere edities van deze markten hebben Woerden inmiddels beroemd gemaakt!

Tegenwoordig is de koeiemart een groot feest in de stad, waarbij de koeien van boeren te bewonderen zijn in koeienshows. Iedere herfst weer bruist het in de stad met een kermis, warenmarkt en streekmarkt.

De koeiemart is een re√ľnie voor alle boerenfamilies en een trotse dag voor de hele regio. Inmiddels is deze jaarlijkse traditie aangemeld op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed.