Kaasmarkt

Woerden is een echte kaasstad. Het is dan ook de beste plek om het publiek te trakteren op een feestelijk kaasfestijn; de Boerenkaasmarkt!  De stad heeft een eeuwenoude kaasmarkttraditie die nog steeds bestaat. De eerste partijen kaas werden al in 1885 vanaf het omringende platteland naar het centrum van de stad Woerden vervoerd om te worden verhandeld. De Boerenkaasmarkt is er elke zaterdag vanaf eind april tot eind augustus.

Op de Woerdense Kaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. Vanaf 10.00 tot 12.00 is de kaasmarkt die je een keer gezien moet hebben!  De bezoekers kunnen zien hoe de handel door middel van “handje klap” tussen de boeren en handelaren gaat. De spreekstalmeester geeft uitleg over alle geheimen en tradities die de kaasmarkt te bieden heeft. Bij een bezoek aan Boerenmarktstad Woerden mag een bezoek aan de kaasmarkt zeker niet ontbreken. 

Van zaterdag 22 april t/m 19 augustus kun je iedere week kaas beleven op het Kerkplein in Woerden. Het festijn start rond 10.00 uur. De bezoekers zijn getuige van de handel door middel van “handje klap” tussen de boeren en handelaren, een spreekstalmeester geeft daarbij uitleg over alle geheimen en tradities die de kaasmarkt te bieden heeft. Kun je geen genoeg krijgen van kaas, bezoek dan ook het Kaaspakhuis en maak een rondleiding het enige nog in werking zijnde kaaspakhuis wat je kunt bezoeken, een echte cheese experience. Je wordt daar door een enthousiaste gids, die alles weet over kaas, rondgeleid. Als je in Woerden bent, mag je deze rondleiding niet missen.