Kaasacademie

Groene Hart Kaasacademie

Bedrijven, onderwijs en overheid werken samen voor kennisontwikkeling van alle facetten van het ‘ambachtelijk product kaas’. Dat is de Kaasacademie. Het is het middel en het gedachtegoed dat deze partijen met elkaar verbindt om dit in het Groene Hart voor elkaar te krijgen.

De kaasexperience is mede mogelijk gemaakt met bijdragen van onder andere de Europese Unie, de provincie en de gemeente.

Kaaspakhuis,

Fieldlab van de Groene Hart Kaasacademie

Het Kaaspakhuis in Woerden is het eerste fieldlab van de Kaasacademie. Hier leren leerlingen hoe ze kaas maken op een moderne manier. Ze leren ook hoe je kaas opslaat, keert en verhandelt. Woerdens Techniek Talenten ontwikkelen een kaaskeerlijn voor het Kaaspakhuis. Kaas heeft dus ook met techniek te maken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over stage lopen in het Kaaspakhuis, met school leren kaasmaken, zelf kaasmaken, deelnemen aan een kaastechniek project neem contact op met het Kaaspakhuis.

e-mailadres: kaaspakhuiswoerden@gmail.com

 

 

 

Samenwerken op inhoud

Partijen werken samen op fysieke leerlocaties in het Groene Hart. Dat noemen we fieldlabs. Een plek waar dingen samenkomen in de praktijk. Het gaat hier om samenwerken op inhoud van specifieke thema’s voor de ontwikkeling van mensen in het Groene Hart.

 

Kaaspakhuis opening

Arbeidsmarkt

Op de arbeidsmarkt is behoefte aan banen voor het product ‘kaas’ in de breedste zin van het woord. Van grond tot mond. De Kaasacademie slaat een brug naar die banen.

(Onderwijs)velden waar de Kaasacademie bij aansluit zijn:

  • techniek (smart technology)
  • circulaire economie
  • maakproces food/ambachtelijk
  • chemie/bioscience
  • recreatie en toerisme

Doel en meerwaarde voor het Groene Hart

Samenwerken op inhoud verbindt. Samen realiseren betrokken organisaties dat leerlingen en medewerkers zich blijven ontwikkelen. Hierdoor ontstaat innovatiekracht.
Door een betere aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt krijgt het bedrijfsleven beter geschoolde arbeidskrachten. Dit is goed voor economische ontwikkeling.