Historische kaasmarkt

Zaterdag 28 augustus 2021

Traditiegetrouw is er op de dag na de kaaskeuring (vrijdag 27 augustus) de “historische kaasmarkt”

Tijdens de Historische Kaasmarkt kom je alles te weten over de geschiedenis van de Woerdense kaas. Leer meer over de kaasmarkten rond het jaar 1900, de kaasmaaktechnieken en de klederdracht.
Er worden prijzen uitgereikt voor de boerenkaaskeuring en de winnaar van de publiekskeuring wordt bekend gemaakt.
Verder is er op het Kerkplein veel te beleven, zoals de kaasbrikken, het verhandelen van de kazen met handjeklap, het opmaken van de kaasnotering en het touwtrekken tussen de kaasboeren en de kaashandelaren. Ook zijn er diverse optredens en is er in het Stadshart Woerden een gezellige braderie.

De kaasmarkten in Woerden zijn alom bekend. Tijdens het kaasseizoen zijn wekelijks gezellige kaasmarktdagen waar allerlei soorten kaas uit de regio te verkrijgen zijn. En dit is al eeuwen zo! Om de geschiedenis niet te vergeten gaan we één keer per jaar terug in de tijd. De historische kaasmarkt neemt je mee terug naar de kaasmaaktechnieken vanuit de Romeinse tijd. De stad is gevuld met kaasbrikken, de boeren en boerinnen lopen in typerende Rijnlandse klederdracht en er zijn traditionele touwtrekwedstrijden. En de kaas? Die is net zo lekker als toen!