Historische kaasmarkt

Op zaterdag 26 augustus 2024 vindt op het Kerkplein in Woerden de historische kaasmarkt plaats. Tijdens dit feestelijke evenement worden de prijzen van de Boerenkaaskeuring bekend gemaakt. Deze keuring is traditiegetrouw de vrijdag voor de Historische Kaasmarkt. De boerenkazen worden met handjeklap verhandeld en er zijn tal van activiteiten voor iedereen. Een smakelijk en feestelijk spektakel als mooie afsluiter van de kaaszomerweken!

De kaasmarkten in Woerden zijn alom bekend. Tijdens het kaasseizoen zijn wekelijks gezellige kaasmarktdagen waar allerlei soorten kaas uit de regio te verkrijgen zijn. En dit is al eeuwen zo! Om de geschiedenis niet te vergeten gaan we één keer per jaar terug in de tijd. De historische kaasmarkt neemt je mee terug naar de kaasmaaktechnieken vanuit de Romeinse tijd. De stad is gevuld met kaasbrikken, de boeren en boerinnen lopen in typerende Rijnlandse klederdracht en er zijn traditionele touwtrekwedstrijden. En de kaas? Die is net zo lekker als toen!

Kaaskeuring, vrijdag 25 augustus 2024

De beste kazen uit de omgeving worden naar het Kaaspakhuis aan de Emmakade in Woerden gebracht waar keurmeesters en uitgebreid kloppen, kijken, voelen, ruiken en proeven met elkaar bepalen wie er in welke categorie de beste kaas van het seizoen heeft aangevoerd. 

Kom langs in het Kaaspakhuis en beleef de Kaaskeuring!