Educatie basisscholen

Na het succes van vorige schooljaren, zal het Kaaspakhuis ook dit schooljaar de groepen 6 van Woerdense basisscholen ontvangen. Verdeeld in groepjes gaan de leerlingen “kaas” ontdekken en beleven.

dav

De schooljeugd krijgt de kaasfilm van “Ontdek de Cheesevalley” te zien. Maken kennis met de Boerin, de Kaasmaker en de Kaasmeester. Ze kijken mee in de kaasmakerij en leren het verschil tussen fabrieks- en boerenkaas Ook maken ze kennis met de kaasmarkt, doen aan handjeklap, zien wat een kaaspakhuis is, en gaan na hoe kaas wordt vervoerd. Uiteraard gaan ze ook kaas ruiken en proeven, want kaas is een beleving! De kinderen worden door het pakhuis geleid door een speciaal “Kaasteam”,  bestaande uit leden van het Gilde Woerden en medewerkers van het Kaaspakhuis.

Het educatieprogramma in het Kaaspakhuis voor de basisschoolleerlingen is mogelijk gemaakt met steun van Het Prins Bernhard cultuurfonds, Cultuurplatform Woerden de Sint Fransiscusstichting,

en het  Rabo dichtbijfonds.

 

logo prins bernhard fonds  CPW logologo SFS

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij: Mariëlle Driessen, coördinator Kaaspakhuis Woerden. E-mail: kaaspakhuiswoerden@gmail.com Tel: 0348-745492         Dankzij de inzet van de vrijwilligers van Het Gilde Woerden, en KUVO Woerden is het mogelijk geweest om dit basisscholenproject te  kunnen realiseren.

Kaaspakhuis Woerden

logoluvoGildeWoerden-Logo-Woerden_600x100