Arrangementen

Hieronder staan mogelijkheden voor een bezoek aan de Cheese Experience in het Kaaspakhuis. Diverse combinatie-arrangementen zijn samengesteld, om het voor jou nog makkelijker te maken. Ideaal voor groepsuitjes, maar diverse arrangementen zijn ook veelal al mogelijk vanaf 2 personen. Wordt een echte kaaskenner met een workshop kaasmaken, ga er actief op uit en combineer een rondleiding in de Cheese Experience met Klompengolf of ga voor het Stappen en Happen arrangement.

Wil je graag advies voor jouw groep of een arrangement op maat? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Voor arrangementen op maat en/of meer informatie kun je contact opnemen met het VVV Kaaspakhuis Woerden via kaaspakhuiswoerden@gmail.com.

In het Kaaspakhuis

Rondleiding en Proefplankje

Laat je rondleiden door een gids in de Cheese Experience in het Kaaspakhuis en maak je bezoek extra bijzonder met een overheerlijk proefplankje. Proef diverse soorten kaas en maak kennis met het verschil tussen de kazen.

Rondleiding volwassenen                 € 6,00 p.p.

Rondleiding kinderen t/m 12 jaar     € 3,00 p.p.

Proefplank                                         € 7,99 p.p.

Aantal: van 1 – 25 personen.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag, voor groepen op aanvraag buiten de reguliere openingstijden.

Workshop ‘Brouw je eigen kaas’

Ontdek de finesse van het kaasmaken in de moderne kaasmakerij. Onder leiding van een deskundige kaasmaker kan de bezoeker zelf aan de slag als kaasmaker. De workshop is zeer geschikt voor een team-, familie of vriendenuitje en duurt ongeveer 2 uur.

Prijs: € 30,00 p.p. /  Voor € 35,00 p.p. krijg je tevens een kaasje mee naar huis.

Voor groepen: van 8 – 15 personen. Elke dag op aanvraag, start tijd bij voorkeur 11.00 uur.

Voor individuele bezoekers: op aanvraag elke vrijdag of zaterdag (afhankelijk van het seizoen) om 11.00 uur.

Kaaspakhuis woerden

Groene Hart Boerenkaasproeverij Geniet tijdens een bezoek aan de Cheese Experience in het Kaaspakhuis van een heerlijke Groene Hart boerenkaasproeverij. De proeverij wordt verzorgd door een echte kaaskenner. De bezoekers leren meer over de beste boerenkazen.

Prijs: € 17,50 p.p.

Aantal: van 10 – 25 personen.

Wanneer: Dagelijks mogelijk op aanvraag.

Kaas en Drums

Kaas, kaas en nóg meer kaas! Swingend en smakelijk eropuit met het Kaas & Drums arrangement. Beleef Kaas tijdens een rondleiding door de Cheese Experience en haal jouw gevoel voor ritme naar boven tijdens het ‘KaasDrummen’. Bezoek de Cheese Experience en beleef daarna een unieke muzikale ervaring. Tijdens de workshop KaasDrummen, die in de Cheese Experience plaatsvindt, ga je aan de slag met eigen ritmes maken.

Prijs:  € 15,- per persoon; hiervoor ontvang je:  Rondleiding door de Cheese Experience o.l.v. een gids, een workshop kaasdrummen o.l.v. een kaasDrum-specialist en een kopje koffie / thee. Totale duur: ca 1 uur.                                   

  • Aantal personen: te reserveren vanaf 10 personen.

Wanneer: maandag t/m zaterdag (op aanvraag boekbaar)

Overige combinatie arrangementen.

Cheese Valley arrangement

Ontdek de Cheese Valley met het Cheese Valley arrangement!. Bezoek de Cheese experience in het Kaaspakhuis en fiets daarna door richting Bodegraven. Bezoek daar Kaasboerderij de Graaf en krijg een exclusief kijkje achter de schermen, of bezoek het kaasmuseum Bodegraven waar je alles te weten kom over de geschiedenis van het kaasmaken.

Prijs:  € 10,00 per persoon.

Aantal: te boeken vanaf 1 persoon, Is de groep groter dan 4 personen? dan graag van te voren reserveren.

Wanneer: Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag  (Kaasboerderij De Graaf: DI / WOE / VRIJ / ZA / 09.30 uur – 17.00 uur (MA / DO / ZO GESLOTEN). Kaasmuseum Bodegraven: MA t/m VRIJ op aanvraag, ZA 10.00 uur – 17.00 uur (ZO GESLOTEN)

Stappen & Happen

Een leuke manier om kennis te maken met Woerden. Leer meer over kaas, het kaasmaken en bewonder de kaasopleg in het Kaaspakhuis. Ontdek de historische plekjes in Woerden tijdens een stadswandeling en maak kennis met culinair Woerden bij één van de restaurants met een lunch, borrel of high tea. De deelnemende restaurants zijn: Grand Café Plein 7, Midas Broodjes, Burgers en Catering, Restaurant Viviamo, Bistronoom Woerden en Bakkerij Van Maanen.

Prijs: €17,99 p.p.

Aantal: vanaf 1 persoon – bij groepen vanaf 10 personen vooraf reserveren.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag, voor groepen elke dag op aanvraag.

Storyboat & Cheese Experience

Maak, onder leiding van een Gilde gids, een rondvaart over de prachtige Woerdense Singel en breng een bezoek aan de Cheese Experience in het Kaaspakhuis… Vaar langs groene kades, de mooiste oude panden en geveltjes, authentieke Kaaspakhuizen en meer. Geniet van de meest prachtige historische verhalen vanaf het water! Tijdens een rondvaart van 45 minuten ontdek je alle Woerdense historische geheimen. Bezoek daarna de Cheese Experience en ontdek alles over kaas; leren, kijken, proeven en meer. 

Duur rondvaart: 45 minuten
Duur bezoek Cheese Experience: 45 minuten
Prijs: € 15,50 per persoon
Maximaal aantal personen: 30
Te boeken op aanvraag vanaf 10 personen. Met minder personen rondvaren? Dat kan. Je betaalt dan de prijs van 10 personen. Kijk voor de overige arrangementen met de Storyboat op http://www.beleefwoerden.com/nl/wat-te-doen/varen

 

Kaas en Bier een arrangement vol plezier

Breng een bezoek aan de Cheese Experience in het Kaaspakhuis en sluit af met een traditionele Belgische biertypen proeverij in “Drinkerij ’t Bierhuis”. Deze proeverij bestaat uit5 verschillende biertypen (glazen van 16cl), uitleg over deze biertypen en natuurlijk een lekker stukje kaas.

Prijs: € 20,00 per persoon

Aantal: vanaf 1 persoon, vanaf 8 personen op aanvraag

Wanneer: woensdag t/m zaterdag

Lentebieren Bierhuys
Klompengolf Boerinn

Klompen(golf) & kaas

Beleef kaas in het Kaaspakhuis in Woerden en ga erop uit voor Klompengolf bij Boerderij de Boerinn! Laat je rondleiden door de Kaasexperience en leer alles over kaas. Klompengolf speel je tussen de koeien en schapen op één van de mooiste banen van Nederland. Dit arrangement wordt aangeboden incl. een kopje koffie/thee bij ontvangst in het Kaaspakhuis. Spontaan een dagje weg? Dan is dit het perfecte uitje!

Prijs: volwassenen: €15,50 p.p. – kinderen € 11,50 p.p.

Aantal: vanaf 1 persoon – groepen vanaf 8 personen vooraf reserveren.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag – voor groepen elke dag op aanvraag.

Ambachtelijk Groene Hart

Fiets door het Groene Hart en breng een bezoek aan het Touwmuseum in Oudewater en het Kaaspakhuis in Woerden. Dit arrangement is te boeken bij het Touwmuseum in Oudewater en de VVV in Woerden. Starten kan in beide plaatsen.

Prijs: € 10,- p.p. Aantal: van 1 – 25 personen, groepen vanaf 10 personen vooraf reserveren.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag, groepen elke dag op aanvraag.

Touwmuseum Oudewater

Experience & museum

Kaas & Kunst     Bezoek de Cheese Experience in het Kaaspakhuis en breng een bezoek aan het Stadsmuseum. In dit prachtige monument uit 1501 geniet je van Romeinse schatten, werk van grote kunstenaars als Leo Gestel en Cornelis Vreedenburgh en tijdelijke exposities van beeldende kunst of cultuurhistorie.
Stadsmuseum Woerden biedt je een culturele ontmoeting van het heden en verleden van de stad Woerden en een blik op de toekomst.

T/m 10 november is er de tentoonstelling; “Boeren van toen” – De Haagse school in het Groene Hart rond 1900. Het melken van de koeien, het laden van de hooikar, werken op het land; voor de boeren van 150 jaar geleden dagelijkse taken. Maar voor de schilders van de Haagse School een bron van inspiratie. Een tentoonstelling over het Boerenleven van weleer.

Prijs:  € 7,50 p.p.

Aantal: van 1 – 25 personen, groepen vanaf 10 personen moeten van te voren reserveren.

Wanneer: elke dinsdag t/m zaterdag

Arrangementen op maat

Combineer een bezoek aan het kaaspakhuis met een stadswandeling langs de hotspots van de Boerenmarktstad of beklim de Petrustoren! Tussendoor kun je genieten van overheerlijke koffie met gebak bij Bakkerij Van Maanen. Van 4 mei tot 31 augustus kun je op zaterdag ook een bezoekje brengen aan de Kaasmarkt. Bij de VVV Woerden in het Kaaspakhuis informeren ze je graag over de mogelijkheden. We denken graag met je mee voor een passend dagje uit voor jouw groep!

Kaaspakhuis Woerden

Voor vragen en/of boekingen neem contact op met: VVV Woerden Emmakade 6a 3441AJ, Woerden E-mail: info@vvvwoerden.nl of kaaspakhuiswoerden@gmail.com Tel: 0348-745492 Openingstijden Kaaspakhuis Ma t/m zat       10.00 – 17.00 uur Zon:  op aanvraag