Arrangementen

Hieronder staan mogelijkheden voor een bezoek aan de Cheese Experinec in het Kaaspakhuis. Diverse combinatie-arrangementen zijn samengesteld, om het voor jou nog makkelijker te maken. Ideaal voor groepsuitjes, maar diverse arrangementen zijn ook veelal al mogelijk vanaf 2 personen. Wordt een echte kaaskenner met een workshop kaasmaken, ga er actief op uit en combineer een rondleiding door het Kaaspakhuis met Klompengolf of ga voor het Stappen en Happen arrangement.

Wil je graag advies voor jouw groep of een arrangement op maat? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Voor arrangementen op maat en/of meer informatie kun je contact opnemen met het VVV Kaaspakhuis Woerden via kaaspakhuiswoerden@gmail.com.

In het Kaaspakhuis

Rondleiding en Proefplankje

Laat je rondleiden door een gids in de Cheese Experience in het Kaaspakhuis en maak je bezoek extra bijzonder met een overheerlijk proefplankje. Proef diverse soorten kaas en maak kennis met het verschil tussen de kazen.

Rondleiding volwassenen                 € 6,00 p.p.

Rondleiding kinderen t/m 12 jaar     € 3,00 p.p.

Proefplank                                         € 7,99 p.p.

Aantal: van 1 – 25 personen.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag, voor groepen op aanvraag buiten de reguliere openingstijden.

Workshop ‘Brouw je eigen kaas’

Ontdek de finesse van het kaasmaken in de moderne kaasmakerij. Onder leiding van een deskundige kaasmaker kan de bezoeker zelf aan de slag als kaasmaker. De workshop is zeer geschikt voor een team-, familie of vriendenuitje en duurt ongeveer 2 uur.

Prijs: € 30,00 p.p. /  Voor € 35,00 p.p. krijg je tevens een kaasje mee naar huis.

Voor groepen: van 8 – 15 personen. Elke dag op aanvraag, start tijd bij voorkeur 11.00 uur.

Voor individuele bezoekers: op aanvraag elke vrijdag of zaterdag (afhankelijk van het seizoen) om 11.00 uur.

Kaaspakhuis woerden

Groene Hart Boerenkaasproeverij Geniet tijdens een bezoek aan de Cheese Experience in het Kaaspakhuis van een heerlijke Groene Hart boerenkaasproeverij. De proeverij wordt verzorgd door een echte kaaskenner. De bezoekers leren meer over de beste boerenkazen.

Prijs: € 17,50 p.p.

Aantal: van 10 – 25 personen.

Wanneer: elke dag op aanvraag.

Te voet of op de fiets

Stappen & Happen

Een leuke manier om kennis te maken met Woerden. Leer meer over kaas, het kaasmaken en bewonder de kaasopleg in het Kaaspakhuis. Ontdek de historische plekjes in Woerden tijdens een stadswandeling en maak kennis met culinair Woerden bij één van de restaurants met een lunch, borrel of high tea. De deelnemende restaurants zijn: Grand Café Plein 7, Midas Broodjes, Burgers en Catering, Restaurant Viviamo, Bistronoom Woerden en Bakkerij Van Maanen.

Prijs: €17,99 p.p.

Aantal: vanaf 1 persoon – bij groepen vanaf 10 personen vooraf reserveren.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag, voor groepen elke dag op aanvraag.

Trappen & Happen

Een leuk en sportief arrangement  waarbij je een bezoek aan het Kaaspakhuis (inclusief een rondleiding) combineert met een leuke fietstocht “Woerden en omstreken” (een routebeschrijving is inbegrepen). De totale route is ca 55 km.Tijdens de fietstocht maak je een stop bij “De Kloosterhoeve” in Harmelen waar je een heerlijke lunch krijgt.

Prijs: € 18,50 p.p excl. fietsverhuur

Aantal: vanaf 1 persoon – bij groepen vanaf 10 personen vooraf reserveren.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag, voor groepen elke dag op aanvraag.

Ontspannen of actief

Kaas & Bier

Breng een bezoek aan het Kaaspakhuis en sluit af met een overheerlijke bierproeverij bij Drinkerij ’t Bierhuys. Tijdens de rondleiding in de Cheese Experience in het Kaaspakhuis leer je alles over het moderne kaasmaken, en wat is er nu leuker om dit bezoek afsluiten met een “Traditionele Belgische biertypen Proeverij”? Deze proeverij  bestaat uit 5 verschillende biertype (glazen van 16cl), uitleg over deze biertypen en natuurlijk een lekker stukje kaas.

Prijs: € 20,00 p.p.

Aantal: vanaf 1 persoon – groepen vanaf 8 personen vooraf reserveren.

Wanneer: woensdag t/m zaterdag

Lentebieren Bierhuys
Klompengolf Boerinn

Klompen(golf) & kaas

Beleef kaas in het Kaaspakhuis in Woerden en ga erop uit voor Klompengolf bij Boerderij de Boerinn! Laat je rondleiden door de Kaasexperience en leer alles over kaas. Klompengolf speel je tussen de koeien en schapen op één van de mooiste banen van Nederland. Dit arrangement wordt aangeboden incl. een kopje koffie/thee bij ontvangst in het Kaaspakhuis. Spontaan een dagje weg? Dan is dit het perfecte uitje!

Prijs: volwassenen: €15,50 p.p. – kinderen € 11,50 p.p.

Aantal: vanaf 1 persoon – groepen vanaf 8 personen vooraf reserveren.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag – voor groepen elke dag op aanvraag.

Experience & museum

Kaas & Kunst   “Lievelingen”  Favoriete kunstwerken van opvallende Woerdenaren in het Stadsmuseum Woerden. t/m 5 mei organiseert Stadsmuseum Woerden de tentoonstelling Lievelingen,  De tentoonstelling gaat over lievelingskunstwerken van bekende én minder bekende Woerdenaren. Markante persoonlijkheden uit de sport, horeca, media en entertainment, bedrijfsleven, politiek en cultuur vertellen het persoonlijke verhaal bij hun tentoongestelde objecten. Het is een diverse en kleurrijke verzameling objecten. Combineer het beste van Woerden, breng een bezoek aan het Kaaspakhuis  en de tentoonstelling Lievelingen in het Stadsmuseum.

Prijs:  € 7,50 p.p.

Aantal: van 1 – 25 personen, groepen vanaf 10 personen moeten van te voren reserveren.

Wanneer: elke dinsdag t/m zaterdag

Ambachtelijk Groene Hart

Fiets door het Groene Hart en breng een bezoek aan het Touwmuseum in Oudewater en het Kaaspakhuis in Woerden. Dit arrangement is te boeken bij het Touwmuseum in Oudewater en de VVV in Woerden. Starten kan in beide plaatsen.

Prijs: € 10,- p.p. Aantal: van 1 – 25 personen, groepen vanaf 10 personen vooraf reserveren.

Wanneer: elke maandag t/m zaterdag, groepen elke dag op aanvraag.

Touwmuseum Oudewater

Arrangementen op maat

Combineer een bezoek aan het kaaspakhuis met een stadswandeling langs de hotspots van de Boerenmarktstad of beklim de Petrustoren! Tussendoor kun je genieten van overheerlijke koffie met gebak bij Bakkerij Van Maanen. Van 4 mei tot 31 augustus kun je op zaterdag ook een bezoekje brengen aan de Kaasmarkt. Bij de VVV Woerden in het Kaaspakhuis informeren ze je graag over de mogelijkheden. We denken graag met je mee voor een passend dagje uit voor jouw groep!

Kaaspakhuis Woerden

Voor vragen en/of boekingen neem contact op met: VVV Woerden Emmakade 6a 3441AJ, Woerden E-mail: kaaspakhuiswoerden@gmail.com Tel: 0348-745492 Openingstijden Kaaspakhuis Ma t/m zat       10.00 – 17.00 uur Zo                    op aanvraag