kaaspakhuis

Nieuw in Woerden en uniek in Nederland, de kaasexperience in Het Kaaspakhuis is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Leren, kijken, proeven en meer! Nergens in Nederland kom je zo dichtbij de kaas als is in het hypermoderne kaaspakhuis aan de Emmakade in Woerden!

De kaasexperience is mede mogelijk gemaakt met bijdragen van onder andere de Europese Unie, de provincie en de gemeente.

Kaaspakhuis opening

Het jaren ’30 pand aan de Emmakade is volledig gerenoveerd. Op deze prachtige plek krijg je de kans om een kijkje te nemen in de keuken van het moderne kaasmaken. Kijk live mee in de kaasmakerij, ontdek de finesse van het kaasmaken en zie hoe handelaren hun kazen opslaan. Jong talent wordt opgeleid in de kaas academie. Daarnaast heeft dit Kaaspakhuis ook een functie als museum. Kom jij het grote geheim van het rijpen te weten tijdens een bezoek?

 

Kaas proeven en beleven, een bijzondere ervaring! In het Kaaspakhuis word je rondgeleid door een gids die je meeneemt in het verhaal van het moderne kaasmaken. Kijk mee in een van de modernste kaasmakerijen van Nederland, ontdek de virtual reality omgeving, maak een eigen te gekke Woerdense kaasfoto, ga verkleed als heus kaasmeisje of boer en leg het bezoek aan het Woerdense Kaaspakhuis vast! Genoeg mogelijkheden om er een bijzonder bezoek van te maken.

Kaaspakhuis experience
Kaaspakhuis experience woerden

Bezoek kaaspakhuis met een gids

  • Het kaaspakhuis is van maandag t/m zaterdag geopend voor bezoekers. Elke vrijdag wordt kaas gemaakt in de moderne kaasmakerij en kunnen de bezoekers kijken hoe dit proces gaat.
    Laat je rondleiden door het Kaaspakhuis onder leiding van een gids, ontdek het moderne kaasmaken en wordt een expert in het wegen van kaas. Kom achter het grote geheim van het rijpen tijdens een bezoek.

Maak je bezoek extra bijzonder met een overheerlijke proefplankje na afloop van de rondleiding. Proef diverse soorten kaas en maak kennis met het verschil tussen de kazen. De proeverij is te boeken vanaf 2 personen.

Entreeprijs volwassenen                € 6,00

Entreeprijs kinderen tot 12 jaar      € 3,00

Prijs proefplankje                            € 7,50

Workshop ‘Brouw je eigen kaas’
De workshop ‘Brouw je eigen kaas’ is elke dag op aanvraag te boeken door groepen. Individuele bezoekers kunnen elke vrijdag op aanvraag deelnemen aan de workshop ‘Brouw je eigen kaas’. Je ervaart zelf het proces van kaasmaken en de kaasmaker vertelt je alles over dit product. Een bijzondere belevenis. Meer weten? Vraag bij de VVV/TIP Woerden naar meer informatie en prijzen.

 

Arrangementen Kaaspakhuis

Dit nieuwe kaaspakhuis in Woerden biedt de ultieme kans om de kaasbeleving in Woerden compleet te maken, zowel voor individuele- als voor groepsbezoeken. Het biedt een uniek kijkje in de wereld van het kaasmaken. Je kunt hier terecht voor rondleidingen, workshops kaasmaken en kaasproeverijen. Leuk om te combineren met een bezoek aan de Boerenmarkt in Woerden (kaas- en streekmarkt), het meer dan 100 jaar oude Reypenaer Kaaspakhuis en een bezoek aan een kaasboerderij. Klik op arrangementen voor meer informatie over de diverse mogelijkheden.

Arrangementen
Kaaspakhuis woerden

Contact

Voor vragen en/of boekingen neem contact op met:

VVV Woerden
Emmakade 6a
3441AJ, Woerden

E-mail: kaaspakhuiswoerden@gmail.com
Tel: 0348-745492 (u kunt ons bereiken op ma t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur)

Openingstijden Kaaspakhuis
Ma t/m zat       10.00 – 17.00 uur
Zo                    op aanvraag

Kaaspakhuis Woerden

VR-kijkje in het Kaaspakhuis

Hoe was jouw bezoek?

stichting Kaaspakhuis

het Kaaspakhuis wordt opgezet en beheerd door de stichting Kaaspakhuis.

bestuur:

Hans Hoving (vztr), Hogeschool Utrecht
Peter Bolijn, Zijerveld
Gerard Menkveld, Rabobank RV
Daan Zwaneveld, Kalsbeek College

 

Kaaspakhuis folder

Bekijk hier de folder van het Kaaspakhuis: Kaaspakhuis folder NL