Kaasmarkt

Elke zaterdagochtend van 27 april t/m 31 augustus 2019.

Woerden is een echte kaasstad. Het is dan ook de beste plek om het publiek te trakteren op een feestelijk kaasfestijn; de Boerenkaasmarkt! De Boerenkaasmarkt vindt volgend jaar weer plaats. Elke zaterdag in de zomermaanden, van april t/m augustus. Definitieve startdatum wordt nog bekend gemaakt. 

 

Op de Woerdense kaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. In het seizoen stallen handelaren en zelfkazende boeren hun kazen uit, terwijl de spreekstalmeester de bezoekers meeneemt in de wereld van kaas. Door middel van het klassieke ‘handjeklap’ wordt nog steeds handel gedreven tussen de boeren en de handelaren.

Naast de bekroonde Goudse boerenkazen is er een oneindige keuze aan talloze kaassoorten. Ontdek de ambachtelijke markt, proef de frisheid van het land in de kazen en ontdek de historie van het kaasmaken.

Van zaterdag 27 april t/m 24 augustus kun je iedere week kaas beleven op het Kerkplein in Woerden. Het festijn duurt van 11.00 tot 13.00 uur. Om 11.00 uur start de eerste kaasshow  die je een keer gezien moet hebben!

Film Kaasmarkt

Kaasmarkt Woerden