geschiedenis

Voor heel eventjesĀ terug naar toen….

Vroeger bracht de handelaar producten van boerenbedrijven naar de stad. Een slimme manier van de handelaar om goede prijzen te krijgen voor de producten van de boer. Al gauw had de boer in de gaten dat Woerden een belangrijke plek voor zijn koopwaar was. En het loonde de moeite om de reis zelf te gaan ondernemen.

Hierdoor trok hij op paard en wagen, onafhankelijk van de handelaar, richting de stad. De vraag van de stedeling en het aanbod van boerenproducten werden hierdoor direct bij elkaar gebracht. En zo was in 1410 de eerste markt een feit. Het prille begin van Boerenmarktstad Woerden!

Het samensmelten van de gezellige stadse sfeer en het boerenleven buiten de muren van de vesting, maakten Woerden bijzonder. De samenkomst van de boer, handelaar en stedeling gaven het karakter aan de markten.

Deze innige band met het platteland en nuchtere ondernemersgeest zijn nooit uit de stad verdwenen, wat maakt dat de Boerenmarktstad nog steeds te beleven is. Iedere zaterdag wordt het Kerkplein weer omgetoverd tot de handelsplek voor authentieke producten van de boerenbedrijven.